Plan een intakegesprek in

Fysiotherapie Joost Nagelmaeker

Direct een afspraak maken? Vul dan het onderstaande formulier in. Doorgaans neem ik binnen één werkdag al contact met je op. 

Het is voor mij handig om op voorhand al een indicatie te hebben van je klacht. Als je dit bij aanvullende informatie invult, kunnen we tijdens de intake direct gericht van start. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat je zo snel en goed mogelijk geholpen wordt. 

Veelgestelde vragen

Een fysiotherapeut is een expert in houding en beweging. Vanuit dit specialisme helpt hij / zij mensen die gewond zijn of een medische aandoening hebben helpt weer te bewegen en de pijn te beheersen. Een fysiotherapeut doet dit door behandelplannen op te stellen, patiënten te leren hoe ze veilig kunnen oefenen en hen te adviseren over hoe ze weer als vanouds kunnen bewegen.

De meest voorkomende klachten waarvoor mensen naar een fysiotherapeut gaan zijn rugpijn, nekpijn, en gewrichtspijn. Andere redenen om naar een fysiotherapeut te gaan zijn sportblessures, revalidatie na een operatie, en chronische aandoeningen zoals artritis.

Fysiotherapie en manuele therapie zijn beide vormen van behandeling die gebruikt kunnen worden om mensen te helpen herstellen van blessures of hun algemene gezondheid te verbeteren. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

 

Fysiotherapie is een vorm van therapie waar machines en apparatuur gebruikt kan worden om mensen te helpen hun kracht, lenigheid en bewegingsbereik te verbeteren. Manuele therapie is een soort therapie die hands-on technieken gebruikt om mensen te helpen gespannen spieren los te maken, de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren, en pijn te verlichten.

Het aantal fysio behandelingen dat vergoed wordt kan per verzekeringsmaatschappij en verzekeraar verschillen. Voor een goed overzicht en beeld verwijs ik je graag door naar de tarieven en vergoedingen pagina