Dry Needling

Dry Needling in Almere & Zwolle

Dry Needling is een steeds vaker gebruikte behandelmethode bij spiergerelateerde klachten. Denk aan stijfheid, pijn en spierknopen. Spierklachten kunnen nare gevolgen hebben en je zelfs beperken in je dagelijks functioneren. Als fysiotherapeut ben ik je graag van dienst wanneer je op zoek bent naar een dry needling behandeling in Almere of Zwolle.   

Fysiotherapie in Almere stad centrum

Wat is dry needling?

Dry Needling is een behandelmethode waarbij de huid wordt binnengedrongen met behulp van zeer dunne naaldjes. Deze naaldjes worden direct in een aangedane spier geprikt, zodat er een plaatselijke reactie wordt uitgelokt. Het gevolg hiervan is dat de spierspanning verminderd waardoor ook de pijn en eventuele bewegingsbeperkingen zullen verminderen. Dry needling ervaringen hebben bewezen dat dit een effectieve behandelmethode is.

 Dry needling is een vorm van hands-on therapie. Wanneer deze behandelmethode wordt gebruikt, zal dit altijd een onderdeel zijn van een totaalbehandeling. De naam dry needling is afkomstig uit Canada waarbij altijd gebruik gemaakt wordt van ‘droge naalden’. Hier komt dus ook meteen de naam van deze behandelmethode vandaan. 

Fysiopraktijk voor schouderrevalidatie

Wanneer is dry needling therapie geschikt?

Dry needling is geschikt voor spiergerelateerde klachten. Wanneer je spierknopen of triggerpoints in je lichaam hebt, zal je hier niet alleen pijnklachten van ervaren. Je zal waarschijnlijk ook bewegingsbeperkingen en krachtverlies ervaren. Dry needling therapie kan voor jou de oplossing zijn wanneer je: 

 

● pijn ervaart in een spier. Dit kan met of zonder uitstraling zijn.

● bewegingsbeperkingen ervaart. Al dan niet met spierstijfheid.

● krachtsverlies ervaart tijdens het aanspannen van een bepaalde spier.

● pijnontwijkend gedrag vertoond. Op een andere manier beweegt dan voorheen.

Maak een afspraak wanneer jij jezelf herkent in één of meerdere van bovenstaande klachten.

Dry needling fysiotherapie: de oplossing voor pijnlijke triggerpoints

Een triggerpoint wordt ook wel een spierknoop genoemd. Zo’n triggerpoint kan lokale pijnklachten veroorzaken. Een spierknoop kan ontstaan wanneer je een verkeerde beweging maakt. Denk aan verkeerd tillen of een ongeval. Ook kan zo’n knoop ontstaan doordat je langdurig een verkeerde houding hebt aangenomen. Tevens kan een triggerpoint ontstaan door psychische factoren zoals stress. Er zijn dus verschillende oorzaken waardoor je te last kunt krijgen met een triggerpoint.

 

Heb je last van een triggerpoint? Dry needling fysiotherapie is de oplossing. Een dry needling behandeling kan eigenlijk in je gehele lichaam worden toegepast. Denk aan:

● Dry needling bilspier

● Dry needling schouder

● Dry needling knie

 

Een dry needling behandeling wordt met name toegepast in spieren. Bij dry needling wordt met behulp van een droge naald (dus zonder een vloeistof of iets dergelijks) een triggerpoint aangeprikt. Hierdoor wordt de triggerpoint aangeprikt en voel je een soort samentrekking van de desbetreffende spier. Vervolgens zal deze spier ontspannen waardoor de ‘knoop’ niet langer meer aanwezig is. Na een behandeling kan de behandelde spier wat gevoelig zijn, maar meestal trekt dit na 1 tot 3 dagen weer weg. 

Je kunt vrijblijvend een afspraak maken wanneer jij denkt dat een dry needling behandeling voor jou dé oplossing is.

Is dry needling de juiste behandeling voor jou?

Uit dry needling ervaringen is gebleken dat veel mensen baat hebben bij deze vorm van behandeling. Denk aan mensen die een lichamelijk zwaar beroep uitoefenen, mensen die veel en langdurig in een verkeerde houding zitten en aan overbelaste sporters. 

 

De prijs van dry needling die je betaald is niet relevant mits je aanvullend verzekerd bent. Een dry needling behandeling wordt namelijk vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering aangezien deze behandeling onder fysiotherapie valt. 

 

Herken je jezelf hierin? Maak direct een afspraak. 

Fysiopraktijk voor schouderrevalidatie

Plan direct een afspraak in

Fysiotherapie Joost Nagelmaeker

Direct een afspraak maken? Vul dan het onderstaande formulier in. Doorgaans neem ik binnen één werkdag al contact met je op. 

Het is voor mij handig om op voorhand al een indicatie te hebben van je klacht. Als je dit bij aanvullende informatie invult, kunnen we tijdens de intake direct gericht van start. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat je zo snel en goed mogelijk geholpen wordt. 

Veelgestelde vragen

Dry needling is een vorm van hands-on fysiotherapie waarbij lichamelijke klachten verholpen worden met behulp van ‘droge naalden’. Tijdens de behandeling worden triggerpoints aangeprikt zodat de desbetreffende spier weer ontspant. Pijnklachten en bewegingsbeperkingen zullen hierdoor direct verminderen.

Bij dry needling wordt er gebruik gemaakt van een droge dunne naald. Met behulp van deze naald worden spierknopen in je lichaam aangeprikt. Hierdoor zal de spierspanning voelbaar dalen waardoor de pijnklachten en bewegingsbeperkingen af zullen nemen.

Dry needling is een effectieve behandelmethode. De resultaten van deze vorm van fysiotherapie zijn na een behandeling vrijwel direct merkbaar. Een dry needling behandeling is effectief, veilig en pijnloos.

Om ervoor te zorgen dat de behandeling ook op langere termijn effectief is, zijn er vaak zo’n 4 tot 5 behandelsessies nodig. Het precieze aantal behandelingen is op voorhand niet precies te voorspellen aangezien de klachten voor iedereen anders kunnen zijn.

Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt, is een dry needling behandeling in de meeste gevallen kosteloos. Deze behandelmethode valt namelijk onder fysiotherapie. Je kunt dit altijd even controleren bij je eigen zorgverzekeraar.