Frozen shoulder therapie
in Almere

Worstelt je met een frozen shoulder? Zo ja, dan bent je niet alleen. Een frozen shoulder is een van de veel voorkomende schouderklachten die veel pijn en ongemak veroorzaakt. Gelukkig is er hulp beschikbaar. 

 

Wanneer je aan de slag gaat met fysiotherapie om je frozen shoulder te behandelen is je pijn snel verleden tijd. Ben je klaar met alle ongemakken en wil je afscheid nemen van de klachten die een frozen shoulder met zich mee brengt? 

 

Op deze pagina lees je hoe ik je hierbij kan helpen. 

Fysiotherapie in Almere stad centrum

Wat is een frozen shoulder

Een bevroren schouder, ook bekend als kleefcapsulitis, is een aandoening die pijn en stijfheid in de schouder veroorzaakt. Het schoudergewricht wordt erg stijf en het wordt erg moeilijk om de arm te bewegen. De oorzaak van een frozen shoulder is niet altijd duidelijk, maar het ontstaat vaak na een verwonding of een operatie.

frozen shoulder behandeling bij de fysiotherapeut
Schouderrevalidatie in Almere

Symptomen frozen shoulden

Een frozen shoulder kan als zeer vervelend worden ervaren. Het gaat vaak ten koste van je nachtrust en je mentale welzijn. Een vroegtijdige aanpak is daarom van belang. Enkele symptomen van bevroren schouder klachten zijn:


● zeurende en drukkende pijn in het schoudergewricht;

● beperkt bewegingsbereik in de schouder;

● een gevoel van stijfheid en benauwdheid in de schouder;

● moeite en veel pijn tijdens het slapen;

● pijn die naar beneden in de arm reist.


Als je een van deze symptomen ervaart, is het belangrijk hulp te zoeken bij een goede fysiopraktijk.

Hoe ontstaat een frozen shoulder

De oorzaak van een frozen shoulder is niet altijd duidelijk, maar het ontstaat vaak na een verwonding of operatie.  Een frozen schouder kan ook spontaan ontstaan. Dit betekent dat er geen specifieke gebeurtenis is waar je met je vinger naar kunt wijzen en zeggen: “Dat is de oorzaak van mijn frozen shoulder”. In de meeste gevallen ontwikkelt de aandoening zich echter geleidelijk in de loop van de tijd.

Frozen shoulder behandeling

Frozen shoulder therapie is een behandeling die speciaal ontworpen is om mensen met een bevroren schouder te helpen. Het doel van de therapie is de bewegingsmogelijkheden in de schouder te verbeteren en pijn en stijfheid te verlichten. De therapie bestaat uit een combinatie van oefeningen en manuele therapie technieken die op je individuele behoeften zijn afgestemd.

Diagnose frozen shoulder

De diagnose van een frozen shoulder is meestal gebaseerd op je symptomen en je medische voorgeschiedenis. De arts of fysiotherapeut zal je vragen stellen over hoe je schouder zich de laatste tijd voelt en wanneer de pijn en stijfheid begonnen zijn. Hij of zij zal ook een lichamelijk onderzoek doen om te zien hoe goed je je arm en schouder kunt bewegen.

diagnose frozen shoulder

Plan een afspraak met Joost

Wil je afscheid nemen van de vervelende pijnklachten en eindelijk weer eens lekker kunnen slapen? Plan dan nu een afspraak in door het contactformulier in te vullen. Samen zorgen we ervoor dat jij op een snelle en duurzame manier wordt geholpen. Tot snel! 

Fysiotherapie Joost Nagelmaeker

Vul het formulier in

Veelgestelde vragen over Frozen Shoulder Therapie

Het herstel van een van een frozen shoulder kan variëren, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Doorgaans is het een vrij lange behandelingsprocedure die enkele weken tot maanden kan duren.

Het is mogelijk dat een bevroren schouder vanzelf geneest, maar het komt vaker voor dat hij aanhoudt en behandeld moet worden. De pijnklachten zorgen er vaak voor dat de beweeglijkheid afneemt en mensen weinig tot niet meer bewegen met hun schouder. Dit zorgt voor extra stijfheid en meer klachten. Een fysiotherapeut helpt je in het herstelproces van je schouder en zorgt er samen met jou voor dat je in beweging blijft.

Er is geen definitief antwoord op deze vraag, want de oorzaak van een frozen shoulder is niet altijd duidelijk.

Er zijn een aantal verschillende behandelingsmogelijkheden voor een frozen shoulder. De meest voorkomende behandeling is een combinatie van oefeningen en manuele therapie technieken. Deze wordt afgestemd op je individuele behoeften en zal helpen het bewegingsbereik in de schouder te verbeteren en de pijn en stijfheid te verlichten. Als je door je bevroren schouder moeite hebt met slapen, kan je arts je medicijnen voorschrijven om te helpen

Een frozen shoulder hoeft zelden geopereerd te worden. Alleen wanneer er na één tot twee jaar weinig tot geen verbetering is in de stijfheid van de schouder kan het overwogen worden. In deze gevallen kan het kapsel los worden gemaakt tijdens een operatie. Dit wordt ook wel een arthroscopische release genoemd.