Frozen Shoulder Therapie

Frozen shoulder therapie
in Almere

Worstel je met een frozen shoulder? Zo ja, dan bent je niet alleen. Een frozen shoulder is een van de veel voorkomende schouderklachten die veel pijn en ongemak veroorzaakt. Gelukkig is er hulp beschikbaar. 

 

Wanneer je aan de slag gaat met fysiotherapie om je frozen shoulder te behandelen weet je zeker dat je de juiste dingen doet. Ben je klaar met alle ongemakken en wil je afscheid nemen van de klachten die een frozen shoulder met zich mee brengt? 

 

Op deze pagina lees je hoe ik je hierbij kan helpen. 

Wat is een frozen shoulder

Een bevroren schouder, ook bekend als kleefcapsulitis, is een aandoening die pijn en stijfheid in de schouder veroorzaakt. Het schoudergewricht wordt erg stijf en het wordt erg moeilijk om de arm te bewegen. De oorzaak van een frozen shoulder is niet altijd duidelijk, maar het ontstaat vaak na een verwonding of een operatie. Het kan ook zonder aanleiding ontstaan.

frozen shoulder behandeling bij de fysiotherapeut
Schouderrevalidatie in Almere van Joost Nagelmaeker

Symptomen frozen shoulden

Een frozen shoulder kan als zeer vervelend worden ervaren. Het gaat vaak ten koste van je nachtrust en je mentale welzijn. Een vroegtijdige aanpak is daarom van belang. Enkele symptomen van bevroren schouder klachten zijn:

● zeurende en drukkende pijn in het schoudergewricht;

● beperkt bewegingsbereik in de schouder;

● een gevoel van stijfheid in de schouder;

● moeite en veel pijn tijdens het slapen;

● pijn die naar beneden in de arm reist.

Als je een van deze symptomen ervaart, is het belangrijk hulp te zoeken bij een goede fysiopraktijk.

Hoe ontstaat een frozen shoulder

De oorzaak van een frozen shoulder is niet altijd duidelijk, maar het ontstaat vaak na een verwonding of operatie.  Een frozen schouder kan ook spontaan ontstaan. Dit betekent dat er geen specifieke gebeurtenis is waar je met je vinger naar kunt wijzen en zeggen: “Dat is de oorzaak van mijn frozen shoulder”. In de meeste gevallen ontwikkelt de aandoening zich echter geleidelijk in de loop van de tijd.

Frozen shoulder behandeling

Frozen shoulder therapie is een behandeling die speciaal ontworpen is om mensen met een bevroren schouder te helpen. Het doel van de therapie is de bewegingsmogelijkheden in de schouder te verbeteren en pijn en stijfheid te verlichten. De therapie bestaat uit een combinatie van oefeningen en therapie technieken die op je individuele behoeften zijn afgestemd.

Diagnose frozen shoulder

De diagnose van een frozen shoulder is meestal gebaseerd op je symptomen en je medische voorgeschiedenis. De fysiotherapeut zal je vragen stellen over hoe je schouder zich de laatste tijd voelt en wanneer de pijn en stijfheid begonnen zijn. Hij of zij zal ook een lichamelijk onderzoek doen om te zien hoe goed je je arm en schouder kunt bewegen.

diagnose frozen shoulder

Plan een afspraak met Joost

Fysiotherapie Joost Nagelmaeker

Wil je afscheid nemen van de vervelende pijnklachten en eindelijk weer eens lekker kunnen slapen? Plan dan nu een afspraak in door het contactformulier in te vullen. Samen zorgen we ervoor dat jij op een snelle en duurzame manier wordt geholpen. Tot snel! 

Veelgestelde vragen

Dry needling is een vorm van hands-on fysiotherapie waarbij lichamelijke klachten verholpen worden met behulp van ‘droge naalden’. Tijdens de behandeling worden triggerpoints aangeprikt zodat de desbetreffende spier weer ontspant. Pijnklachten en bewegingsbeperkingen zullen hierdoor direct verminderen.

Bij dry needling wordt er gebruik gemaakt van een droge dunne naald. Met behulp van deze naald worden spierknopen in je lichaam aangeprikt. Hierdoor zal de spierspanning voelbaar dalen waardoor de pijnklachten en bewegingsbeperkingen af zullen nemen.

Dry needling is een effectieve behandelmethode. De resultaten van deze vorm van fysiotherapie zijn na een behandeling vrijwel direct merkbaar. Een dry needling behandeling is effectief, veilig en pijnloos.

Om ervoor te zorgen dat de behandeling ook op langere termijn effectief is, zijn er vaak zo’n 4 tot 5 behandelsessies nodig. Het precieze aantal behandelingen is op voorhand niet precies te voorspellen aangezien de klachten voor iedereen anders kunnen zijn.

Wanneer je een aanvullende zorgverzekering hebt, is een dry needling behandeling in de meeste gevallen kosteloos. Deze behandelmethode valt namelijk onder fysiotherapie. Je kunt dit altijd even controleren bij je eigen zorgverzekeraar.