Fysiotherapie in Almere Buiten

Eerste afspraak fysiotherapie in Almere

Ben je op zoek naar fysiotherapie in Almere buiten? Zoek dan niet verder. Met meer dan 11 jaar ervaring op zak help ik al mijn patiënten snel en blijvend van hun pijnklachten af. Ieder mens is uniek, dus iedere lichamelijke klacht behoeft een eigen aanpak. Met behulp van een behandelplan op maat ben ik je graag van dienst. Wanneer je mij vandaag nog een berichtje stuurt wordt je binnen één week geholpen. 

Fysiotherapeut met aandacht voor jou

Als fysiotherapeut besteed ik ruimschoots aandacht aan de individuele patiënt. Ieder mens is anders, waardoor ook iedere lichamelijke klacht anders is. Waarom zou ik dan iedere klacht op dezelfde manier behandelen? Dankzij mijn jarenlange ervaring als fysiotherapeut ben ik in staat om de meest complexe pijnklachten te verhelpen. In mijn eerste werkzame jaren als fysiotherapeut heb ik nauw samengewerkt met een orthopedisch chirurg. Hierdoor heb ik veel werkervaring opgedaan in het behandelen van patiënten met knieklachten. 

Tijdens de opleiding fysiotherapiewetenschap die ik heb gedaan is mijn interesse in het schoudergewricht gewekt. Snel na het afronden van deze opleiding mocht ik toetreden tot het SchouderNetwerk Amsterdam en het SchouderNetwerk Flevoland. Dankzij de ruimschootse ervaring waarover ik beschik is geen vraag mij teveel. Persoonlijk contact en een scherpe blik om jouw pijnklachten zo snel mogelijk te verhelpen staan bij mij centraal.   

Waarom fysiotherapie bij Joost Nagelmaeker in Almere Buiten?

In mijn praktijk staat jouw resultaat voorop. Als gedreven sporter heb ik altijd een brede interesse gehad in het functioneren van het menselijk lichaam. Dit in combinatie met het graag werken met mensen heeft ertoe geleid dat ik ben gaan studeren voor fysiotherapeut. Het maakt mij enorm blij en trots dat ik mezelf terug mag zien in het rijtje ‘best gewaardeerde fysiotherapeuten van Almere’. Ik kan namelijk zelf wel roepen wat ik wil, maar waar het echt om gaat is patiënten die ik heb behandeld tevreden zijn. 

 

Mede dankzij mijn jarenlange werkervaring als fysiotherapeut en de studies die ik heb gevolgd, weet ik mezelf te onderscheiden ten opzichte van andere fysiotherapeuten. Wanneer je op zoek gaat naar fysiotherapie wordt je vaak geconfronteerd met lange wachtlijsten. Bij mij is dit niet het geval. Bij mij vind je geen lange wachtrijen. Stuur mij vandaag een bericht en wordt binnen één week geholpen. Maak direct een afspraak. 

 

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandNagelmaeker, J.P. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Joost Nagelmaeker: hands-on fysiobehandelingen in Almere buiten

Om erachter te komen of een schouderrevalidatie traject de juiste keuze voor je is, kun je jezelf de volgende vraag stellen: heb ik last van schouderklachten die na minstens 2 / 3 weken nog steeds niet afnemen? 


Is het antwoord hierop ja, dan is het verstandig om contact op te nemen met een fysiotherapeut. De aanleiding van de schouderklachten zijn hierbij minder relevant en kunnen erg uiteenlopen. 


Waarbij de ene persoon de schouderklachten zijn ontstaan door overbelasting, komt het bij de ander door een ongeluk(-je), matige beweeglijkheid of een schouderoperatie. 


Wat de oorzaak ook mag zijn, je verdient het om pijnvrij rond te lopen. 

Massagetherapie

Bij massagetherapie maak ik gebruik van verschillende strijkingen en druk om de spieren en zachte weefsel te manipuleren. Deze behandelmethode wordt onder andere ingezet bij mensen die kampen met spierpijn, hoofdpijn, stress en angst. 

Oefentherapie

Oefentherapie wordt vaak gebruikt om de flexibiliteit te vergroten en pijn te verlichten. Deze behandelmethode wordt onder andere gebruikt bij mensen die kampen met rugpijn, hoofdpijn, nekpijn en nog talloze andere aandoeningen. 

Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode waarbij de huid wordt binnengedrongen met behulp van dunne naaldjes. Deze naaldjes worden in het spierweefsel geprikt en lokken vervolgens een plaatselijke reactie uit. Dry needling kan helpen om pijn, spanning en andere lichamelijke ongemakken te verlichten. 

 

Een afspraak maken zodat je zelf kunt ervaren waarom hands-on therapie voor jou van belang kan zijn? Vul het formulier in en plan een intakegesprek in.

Myofasciale ontspanning

Bij myofasciale ontspanning wordt de fascia losgemaakt. Dit is het bindweefsel dat de spieren omgeeft. Deze behandeling kan helpen bij het verlichten van de pijn en het verhelpen van aanwezige bewegingsbeperkingen. 

Medical taping

Bij Medical taping worden spieren en gewrichten met behulp van speciale tape ondersteund. Hierdoor kan pijn verlicht worden en eventuele bewegingsbeperkingen kunnen verdwijnen. 

Triggerpoint therapie

Triggerpoint therapie wordt gebruikt bij lichamelijke klachten die het gevolg zijn van spanning, stress of verwonding. Specifieke gebieden in het lichaam worden met behulp van deze behandelmethode aangepakt. 

Bewegen is leven

Pijn ervaren tijdens het bewegen is ontzettend vervelend. Daarnaast kan het je zelfs belemmeren om te gaan bewegen. Door pijnvrij te kunnen bewegen geniet je meer van het leven. Als fysiotherapeut kan ik hierbij helpen. Met behulp van een op maat gemaakt behandelplan zorgen ik ervoor dat je snel pijnvrij door het leven kunt gaan. 

 

Pijnvrij kunnen bewegen

Plan een intakegesprek in

Vul het formulier in

Veelgestelde vragen

Een fysiotherapeut is een expert in houding en beweging. Vanuit dit specialisme helpt hij / zij mensen die gewond zijn of een medische aandoening hebben helpt weer te bewegen en de pijn te beheersen. Een fysiotherapeut doet dit door behandelplannen op te stellen, patiënten te leren hoe ze veilig kunnen oefenen en hen te adviseren over hoe ze weer als vanouds kunnen bewegen.

De meest voorkomende klachten waarvoor mensen naar een fysiotherapeut gaan zijn rugpijn, nekpijn, en gewrichtspijn. Andere redenen om naar een fysiotherapeut te gaan zijn sportblessures, revalidatie na een operatie, en chronische aandoeningen zoals artritis.

Fysiotherapie en manuele therapie zijn beide vormen van behandeling die gebruikt kunnen worden om mensen te helpen herstellen van blessures of hun algemene gezondheid te verbeteren. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

 

Fysiotherapie is een vorm van therapie waar machines en apparatuur gebruikt kan worden om mensen te helpen hun kracht, lenigheid en bewegingsbereik te verbeteren. Manuele therapie is een soort therapie die hands-on technieken gebruikt om mensen te helpen gespannen spieren los te maken, de beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren, en pijn te verlichten.

Het aantal fysio behandelingen dat vergoed wordt kan per verzekeringsmaatschappij en verzekeraar verschillen. Voor een goed overzicht en beeld verwijs ik je graag door naar de tarieven en vergoedingen pagina