Hands-on therapie

Fysiotherapie in Almere stad centrum

Hands-on fysiotherapie is een verzamelnaam voor fysiobehandelingen waarin gebruik wordt gemaakt van mobilisaties en massage om pijn, spanning en stijfheid te helpen verlichten.

De fysiotherapeut zal zijn handen gebruiken om de spieren en gewrichten te drukken, te wrijven en te strekken, met het doel de beweging te herstellen en ongemak te verlichten.

Hands-on fysiotherapie kan gebruikt worden om een breed scala van aandoeningen te behandelen, waaronder schouder- en of knieklachten, sportblessures en meer.

Wat zijn de voordelen van hands-on therapie?

Er zijn veel voordelen te halen uit het ondergaan van hands-on therapie. Deze vorm van behandeling kan helpen om pijn te verlichten, bewegingsbereik te verbeteren, flexibiliteit en beweeglijkheid te vergroten, spierspanning te verminderen en ontspanning te bevorderen. Tegelijkertijd kan hands-on therapie ook helpen om de bloedsomloop te verbeteren, ontstekingen te verminderen en het genezingsproces te versnellen.

Fysiopraktijk in Almere voor schouderklachten

Verschillende soorten hands-on behandelmethodes

Er zijn veel verschillende soorten hands-on behandelmethoden die gebruikt kunnen worden, afhankelijk van de aandoening die behandeld wordt. Enkele van de meest voorkomende zijn: massagetherapie, dry needling & mobilisaties.

Massagetherapie

Een van de meest populaire vormen van hands-on therapie is massagetherapie. Deze vorm van behandeling gebruikt verschillende strijkingen en druk om de spieren en zachte weefsels te manipuleren. Massage kan gebruikt worden voor de behandeling van een breed scala van aandoeningen, waaronder spierpijn, knie & schouderklachten.

Triggerpunt Therapie

Triggerpoint therapie is een vorm van hands-on therapie die zich richt op het verlichten van pijn door specifieke gebieden van het lichaam aan te pakken, die triggerpoints genoemd worden. Triggerpoints bevinden zich meestal in de spieren en kunnen veroorzaakt worden door spanning, stress of verwonding.

Fsyiotherapeut in Almere stad

Is hands-on therapie de juiste behandeling voor jou?

Als je last hebt van pijn, stijfheid of een beperkte mobiliteit, dan kan hands-on therapie de juiste behandeling zijn voor je.

 

Deze vorm van therapie kan gebruikt worden om een breed scala van aandoeningen te behandelen, en de fysiotherapeut stemt de behandeling af op je specifieke behoeften.

 

Als je niet zeker weet of hands-on therapie geschikt voor je is, praat dan met je arts of fysiotherapeut.

 

Fysiotherapie Joost Nagelmaeker

Plan een afspraak met Joost

Als je denkt dat hands-on therapie de juiste behandeling voor je is, plan dan vandaag nog een afspraak in om aan je herstel te werken. 

 

Joost Nagelmaeker is een ervaren fysiotherapeut in het uitvoeren in hands-on behandelingen. 

 

Ben je opzoek naar een goede fysiotherapeut in Almere? Kijk dan niet verder en bezoek onze praktijk in Almere stad of in Almere Tussen de Vaarten. 

Plan een intakegesprek in