Knierevalidatie

Fsyiotherapeut in Almere stad

Ben je op zoek naar een knierevalidatie specialist in Almere of Zwolle? Met meer dan 10 jaar ervaring in het vakgebied ben ik een van de meest gekwalificeerde en ervaren professionals in omgeving Almere & Zwolle. 

 

Zo heb ik verschillende mensen geholpen hun knieproblemen te overwinnen en terug te keren naar een gezonde, actieve levensstijl. Als je last hebt van kniepijn of wilt revalideren na het plaatsen van een nieuwe knie, wacht dan niet langer en plan vandaag nog je afspraak in op weg naar een actief herstel. 

Beste Fysiopraktijk voor knierevalidatie in Almere

Hoe ontstaat een blessure in het kniegewricht?

Als je net aan je knie geopereerd bent, is het belangrijk dat je de instructies van je arts nauwkeurig opvolgt. Dit omvat het innemen van alle voorgeschreven medicijnen, het uitvoeren van alle opgedragen oefeningen, en het vermijden van activiteiten die verder letsel kunnen veroorzaken. Het is ook belangrijk een vervolgafspraak met je arts te maken om zeker te zijn dat je goed geneest.

 

Geopereerd aan je knie, wat nu?

Veel mensen vinden het nuttig om na een operatie knierevalidatie bij een fysiotherapeut te zoeken. In mijn fysiopraktijk in Almere bied ik een breed scala aan knierevalidatie diensten die talloze patiënten geholpen hebben snel en veilig van een operatie te herstellen. Ben jij de volgende? 

Wat te doen bij een nieuwe knie

Welke soorten knieblessures zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende soorten knieblessures die kunnen voorkomen en elk daarvan vereist een andere aanpak van de revalidatie. Enkele van de meest voorkomende knieblessures worden hieronder benoemd en verder toegelicht. 

Jumpersknee

Een jumpersknee, ook wel springersknie genoemd, is een aandoening die de knieën van atleten, vooral basketbalspelers en andere springers, aantast. Het belangrijkste symptoom van jumpers knee is pijn rond of achter de knieschijf. Deze pijn kan verergeren als je activiteiten uitvoert waarbij je moet springen of rennen. 

Meniscus letsel

Een meniscusblessure is een scheur in het kraakbeen dat in het kniegewricht zit. Deze verwonding kan veroorzaakt worden door het maken van een plotselinge draaibeweging en wordt vaak gezien bij atleten, maar ook bij niet-sporters. 

 

Symptomen van een meniscusblessure zijn pijn aan de kant van de verwonding, zwelling, en moeite met lopen. Als je een van deze symptomen ervaart, is het belangrijk hulp te zoeken bij fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in het behandelen van knieklachten. 

Ziekte van Osgood Schlatter

De ziekte van Osgood Schlatter is een aandoening die bij kinderen en adolescenten kan voorkomen. Ze wordt veroorzaakt door overbelasting van het kniegewricht en leidt tot pijn en zwelling onder de knieschijf. 

 

Het belangrijkste symptoom van de ziekte van Osgood Schlatter is pijn onder de knieschijf, die verergert bij activiteit. Als je vermoedt dat je kind de ziekte van Osgood Schlatter kan hebben, is het belangrijk om medische hulp te zoeken bij een praktijk die behandeling kan geven en advies over hoe verder letsel te voorkomen.

Gescheurde kruisband

Een gescheurde kruisband is een ernstige knieblessure die vaak tot een operatie kan leiden. Deze verwonding ontstaat als de gewrichtsband die het dijbeen en het scheenbeen bij elkaar houdt gescheurd is. 

 

Het wordt meestal veroorzaakt door een plotselinge draaiende beweging, zoals wanneer je tijdens het sporten een snelle richtingsverandering maakt. Symptomen van een gescheurde kruisband zijn pijn, zwelling, moeilijk lopen en instabiliteit.

Je dagelijkse activiteiten hervatten

Een knieblessure kan je verhinderen deel te nemen aan alledaagse activiteiten waar je van houdt. Activiteiten zoals voetballen, fietsen, en een stevige wandeling maken kunnen tot het verleden lijken te behoren. Maar met de hulp van een goede fysiotherapeut, kun je je knieblessure overwinnen en weer aan deze activiteiten deelnemen. 

Pijnvrij kunnen bewegen
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandNagelmaeker, J.P. is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Best gewaardeerde fysiotherapeuten in Almere

Uiteindelijk kan ik natuurlijk roepen wat ik wil, maar waar het écht om gaat is dat de patiënt geholpen is en tevreden is over de dienstverlening van mij als fysiotherapeut. Ik ben dan ook enorm blij en trots dat ik mijzelf terug mag zien in het rijtje ‘best gewaardeerde fysiotherapeuten van Almere‘ van Zorgkaart Nederland. 


Een behandelingstraject is een nauwe vorm van samenwerking. Het is dan ook belangrijk dat je een fysiotherapeut hebt die je goed aanvoelt en waar je vertrouwen in hebt. Ben je benieuwd naar de mening van mijn voorgaande patiënten? Klik hier om alle waarderingen te bekijken. 

Revalidatie bij de fysiotherapeut of toch een operatie bij een van onze partners?

Als het om knierevalidatie gaat, vraag je je misschien af of een operatie of fysio de betere optie is. Veel patiënten grijpen naar een operatie als een snelle en gemakkelijke oplossing, maar dit is niet altijd de juiste oplossing. 

 

Joost Nagelmaeker is de knierevalidatie specialist in Almere en geeft je altijd open en transparant advies over de beste behandelmethode voor jouw specifieke situatie. Tijdens een kennismakingsgesprek wordt de knie uitgebreid bekeken. 

 

Hierna wordt besloten of het ’t beste is om de klacht te behandelen door middel van fysiotherapie of dat het beter is om een knieoperatie te ondergaan bij bijvoorbeeld het Flevoziekenhuis, Bergman Kliniek, Xpert Orthopedie of een van onze andere partnerorganisaties. 

 

Jouw herstel staat ten alle tijden voorop. Op basis van je symptomen wordt daarom altijd de meest passende behandelmethode gekozen. 

Fysiotherapie Joost Nagelmaeker

Plan een afspraak met Joost

Als je denkt dat hands-on therapie de juiste behandeling voor je is, plan dan vandaag nog een afspraak in om aan je herstel te werken. 

 

Joost Nagelmaeker is een ervaren fysiotherapeut in het uitvoeren in hands-on behandelingen. 

 

Ben je opzoek naar een goede fysiotherapeut in Almere? Kijk dan niet verder en bezoek onze praktijk in Almere stad of in Almere Tussen de Vaarten. 

Plan een intakegesprek in

Veelgestelde vragen

Het antwoord op deze vraag hangt af van de persoon, maar als algemene regel geldt dat de meeste mensen na vier tot zes weken weer kunnen rijden. Overleg echter altijd met je arts voor je het autorijden hervat.

Fysiotherapeut Joost Nagelmaeker heeft 2 vestigingen. De ene ligt in Almere centrum (stedenwijk) en de andere vestiging in Almere Tussen de Vaarten. Zo kun je altijd een vestiging dicht bij jou in de buurt vinden.

Op het moment dat je op de röntgenfoto een duidelijke slijtage terugziet van je knie en de pijn zo erg wordt dat je in het dagelijks leven er erg veel last en beperkingen van gaat krijgen. Wanneer dit daadwerkelijk het geval is, verschilt van patiënt tot patiënt. Ga hierbij dus ook op je gevoel af en vraag bij twijfel advies aan goede fysiotherapeuten die het gewricht door en door kennen.

Als je knie niet dusdanig versleten is, zijn er genoeg andere mogelijkheden. Vaak kan er door middel van gerichte revalidatie en bijpassende oefeningen al genoeg vooruitgang geboekt worden. Revalideren door middel van fysiotherapie kan dan ook al helpen. Soms is is het operatief schoonmaken van de knie in combinatie met fysiotherapie ook een goede optie. Vraag voor de zekerheid bij je arts of fysiotherapeut na wat de beste revalidatie methode is voor jouw situatie.